luni, 7 ianuarie 2013

Excesiv de regretatul Sergiu Nicolaescu

Iată că au trecut ani de la ultimul articol. Ce mă face să revin?
Enormitățile slobozite prin organul de scos sunete articulate, "prilejuite de ocazia" morții excesiv de regretatului regizor și actor Sergiu Nicolaescu.
Actorii principali ai acestor zile:
- România TV
- OTV (pentru cine nu știe, asta înseamnă Oglinda TV)
- Antena 3
- Realitatea TV
- ceva gloată care a văzut Ringul, Pistruiatul  și probabil, în funcție de vârstă, Mihai Viteazul sau Dacii.

A fost un spectacol de zile mari, nerepetabil, de-a dreptul delicios pentru cei care se înfruptă din bârfă, cancan și manele.
Sunt, cred, mulți alții care au scris / spus despre absurdul situației, însă pe mine m-a împins să scriu (într-un final) acest articol de blog, emisiunea de aseară (6 ianuarie 2013) a lui Mircea Badea, În gura presei.
Ceea ce spusese el, mai fusese afirmat și de alții însă cu el am atins limita.
Vorbesc aici de faptul că aproape toți comentatorii pe care i-am auzit / văzut ponegreau Biserica Ortodoxă că ar fi învechită și că nu e în pas cu vremurile și că ce "proastă și inumană" e că nu i-a încropit o slujbuliță religioasă, acolo, marelui, regretatului, inegalabilului, de neînlocuitului regizor și actor Sergiu Nicolaescu !

Pe scurt, e cam așa: Sergiu Nicolaescu și alții, cum ar fi Mădălina Manole sau știu eu cine nu a mai beneficiat de popi la moarte, au fost creștini dragă, creștini ortodocși și care au fost creștini practicanți, au dat acatiste, au făcut molifte ș.a.m.d. și etc ...deci și prin urmare SE CUVINE să li se facă slujbă cu popi atunci când mor. NEAPĂRAT ! Că de nu Biserica Ortodoxă e proastă (nu Ca Catolica :) ) iar familia + poporu simțitor face apoplexie.
Băi băieți, fete și Mircea Badea, eu vă știu foarte scrofuloși atunci când vine vorba de poporu român care nu respectă regulile și legile și că românii ar trebui să fie mai civilizați și să respecte legea.

Păi ia să considerăm ca nu e vorba de B.O.R. ci de vreun club. Ești primit în acel club atâta timp cât respecți regulile. Le-ai încălcat? Adio !
Așa și cu BOR. E regulă în clubul ortodox că nu se face slujbă la cel care prin propria lui voință (înainte de moarte , se înțelege) a ales sa fie incinerat ? Este! Și atunci ce atâta ură împotriva ortodoxiei?
A, familia vrea slujbă la capu' mortului? Atunci să treacă peste "limba de moarte" și să-l îngroape pe marele și imensul dispărut care gândea cât era în viață că l-or gâdila viermii pe la axilă până la învierea de apoi ... Iar de făceau asta, conform regulilor aceluiași club ortodox, l-ar fi putut feri de niscai flăcări de Gheenă pe gigantul trecut "în neființă".

Așadar, e de teatrul absurdului cum foarte mulți din cei care se cred deasupra gloatei, consideră creștinismul și mai ales Biserica Ortodoxă, un fel de societate de binefacere, împănată cu iubiriști și zâmbilici...așa... cam tâmpiței, în care intră toată lumea la botez la scurt timp după naștere și tot acolo rămâne până la moarte, indiferent de ceea ce face și alege. Vorba aia, doar e tradiție și românul e ortodox și parte a Bisericii Ortodoxe chiar dacă se sinucide sau cere sa fie incinerat după moarte.
Iar argumentul că, "poate nu a știut", nu este valabil în ortodoxie decât dacă nu-l duce capul pe cel care greșește; și asta pentru că, în contra falsului citat "crede și nu cerceta" - neexistent în Biblie , creștinul este dator să cerceteze, să se informeze despre religia lui și  chiar mai mult de atât !

Sfântul Grigorie Palama ne îndeamnă așa: "este bine sa te ocupi puţin cu studiul limbilor, cu retorica, cu istoria, cu tainele naturii, cu știința logicii și cu figurile geometrice. și aceasta, nu numai pentru a le putea întrebuința la ceva, ci și pentru ca antrenează ochiul sufletului pentru a putea discerne lucrurile. Dar a rămâne atașat lor tot timpul e rău".

Iar despre Sergiu Nicolaescu numai că nu l-a ajutat capul, nu putem spune.
Dar, Sergiu Nicolaescu e mort acum...morții cu morții, vii cu vii...așa că mă gândesc că s-ar putea ca Mircea Badea și ceilalți comentatori asemeni lui va fi iertat din cauză de "neștiință"

Notez obstinația cu care televiziunile se făceau că BOR (Biserica Ortodoxă Română) nu a dat nici un comunicat cum că nu a trimis pe nimeni la crematoriu ca să "spioneze", ci continuau să prezinte doar versiunea , și asta diferită de la o televiziune la alta - ba un popă ba mai mulți ba un reprezentant , bătrânei surori Nicolaescu.

Gloata? ...ca gloata...am fost bucuros ca n-au fost prea mulți, mai ales că, deși nu-s Basist, ba din contra, mi-am adus aminte de Teodor Baconschi și-a lui "mahala violentă și ineptă"
Cine-i gloata ? Cine-s formatorii de opinie, elita, care va să zică?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu